Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW M6 (2012)


ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FERRARI 458 ITALIA

                  


To νέο μοντέλο είναι μια γοητευτική σύνθεση των supersport στοιχείων που επί δεκαετίες φέρνει στην Αυτοκίνηση η Ferrari, με την επιμέλεια πάντα του γραφείου Pinifarina. Η διθέσια berlinetta με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο έχει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία που προέρχονται από την F430, αλλά και από παλαιότερα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας. Η κωδική ονομασία της «458» προκύπτει από τον κυβισμό (4.5 λίτρα) και τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα της (8), ενώ στην εξέλιξή της αναμείχθηκε ενεργά από την αρχή και ο Μίκαελ Σουμάχερ.



Ο νέος κινητήρας που θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο, οκτακύλινδρος σε διάταξη V, έχει χωρητικότητα 4.499 κ.εκ. Η ισχύς του ανέρχεται στους 570 ίππους στις 9.000 σ.α.λ., με τη μέγιστη ροπή των 55 χλγμ. να εμφανίζεται στις 6.000 σ.α.λ., ενώ σε ποσοστό 80% θα είναι διαθέσιμη από τις 3.250 σ.α.λ. Οι παραπάνω αριθμοί καταδεικνύουν τα εντυπωσιακά στοιχεία που εισάγει ο νέος κινητήρας της Ferrari, χάρις στον οποίο η νέα 458 Italia επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ με συνολικό βάρος 1.380 κιλά αναπτύσσει τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως οι εκπεμπόμενοι ρύποι CO2 του αυτοκινήτου ανέρχονται σε 320 γρ./χλμ., ενώ η μέση κατανάλωσή του είναι 13,7 λτ./100 χλμ.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

NEA MONTELA LAMBORGINI REVENTON



Με την υπόδειξη ότι δεν πρόκειται απλά για ένα νέο μοντέλο αλλά για ένα καινούριο κόσμο, η Lamborghini ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει στην έκθεση του Παρισιού μία νέα πρόταση. Η ιταλική εταιρία στάθηκε ιδιαίτερα λακωνική, καθώς δεν δημοσιοποίησε τίποτα περισσότερο γύρω από αυτό, ενώ δεν γνωρίζουμε καν αν πρόκειται για όχημα παραγωγής ή πρωτότυπο.

Από τη μία και μοναδική φωτογραφία, που αποκαλύπτει ένα τμήμα του πίσω μέρους, είναι εμφανής μία σχεδιαστική «ταύτιση» με τη Reventon. Οι δύο παραλληλόγραμμες απολήξεις της εξάτμισης είναι κεντρικά τοποθετημένες, ενώ πληθωρική δείχνει η παρουσία του αεροδυναμικού διαχύτη, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στις 2 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης.

NEA MONTELA AUDI R8







Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Έσεν (28 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο της αγωνιστικής έκδοσης του Αudi R8. Εκεί θα παρουσιαστούν και τα αγωνιστικά πλάνα της Audi για το 2009. Ως γνωστό, τη φετινή χρονιά, η γερμανική εταιρεία κέρδισε τον αγώνα των 24ωρών του Le Mans, ενώ στέφθηκε και πρωταθλήτρια στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, DTM.

Η αγωνιστική έκδοση R8 των 500 ίππων έχει στόχο ιδιωτικές ομάδες, ενώ θα είναι διαθέσιμη από την Audi Sport μέσα στο 2009. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η ομώνυμη εταιρεία παρέχει αγωνιστικά αυτοκίνητα σε ιδιώτες. «Από τότε που είχαμε παρουσιάσει το Audi R8 είχαμε ξεκινήσει τις έρευνες για την παραγωγή μιας αγωνιστικής έκδοσης. Με το Αudi R8 θα προσφέρουμε στους υποψηφίους αγοραστές ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται υπερσύγχρονη τεχνολογία, ενώ είναι και εύκολο στο χειρισμό του», τόνισε ο επικεφαλής της Αudi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. Oι πρώτες δοκιμές του αγωνιστικού Audi R8 ολοκληρώθηκαν στα μέσα Αυγούστου με τον Frank Biela στο τιμόνι του.

Στο περίπτερο της Audi θα παρευρίσκονται το R10 TDI που οδηγήθηκε στο γαλλικό αγώνα από τους Rinaldo Capello, Tom Kristensen και Αllan McNish αλλά και το A4 DTM του Timo Scheider. Το παρόν θα δώσουν επίσης το Audi R8 παραγωγής και πολλά μοντέλα της εκδόσεων RS και S, όπως το RS6 sedan, το Audi TTS Coupe, το S3, ενώ θα γίνει και η πρεμιέρα του S4 επί γερμανικού εδάφους. Ακόμη θα βρεθούν τo Audi Q5 3,0 TDI Quattro, το Audi Q7 V12 TDI Quattro και το Audi A5 Coupe 2.0 Turbo Quattro.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ PEUGEOT 908 RC


                                                                                                            



Η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο το εντυπωσιακό concept μιας τετράθυρης λιμουζίνας, με την κωδική ονομασία «908 RC».
 
To αυτοκίνητο διαθέτει diesel V12 κινητήρα τοποθετημένο υπό γωνία 100 μοιρών χωρητικότητας 5.5 λίτρων, που αποδίδει σε ισχύ 700 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή του καταγράφεται στα… 122 χλγμ! Το μηχανικό σύνολο αυτού του θηριώδους Peugeot θα συνεργάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, σειριακού τύπου.
 
Σύμφωνα με ό,τι ανακοινώθηκε η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από στάση ως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα δεν έχουμε ακόμη κάποιο στοιχείο.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ NISSAN 370 Z



Η Nissan έδωσε τέλος στην αναμονή, παρουσιάζοντας τις πρώτες φωτογραφίες του 370Ζ, που θα κάνει το ντεμπούτο του στις 19 Νοεμβρίου, στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Ο αντικαταστάτης του 350Ζ θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2009, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό κάτω από το «πρώτο βιολί» GT R.
 
Η σχεδιαστική ομάδα της ιαπωνικής εταιρίας διατήρησε σε κάποιο βαθμό τα χαρακτηριστικά του 350Ζ, προσθέτοντας όμως γενναίες δόσεις δυναμισμού. Αντίστοιχα και οι μηχανικοί της Nissan φρόντισαν να αναβαθμίσουν το σύνολο, τοποθετώντας ένα V6 κινητήρα 3,7 λίτρων και 320 ίππων, ίδιο με αυτό που βρίσκεται κάτω από το καπό του Infiniti G37 Coupe. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι μηχανικό, 6 σχέσεων, ενώ εναλλακτικά προσφέρεται και ένα αυτόματο, 7 σχέσεων.

ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD RS



Στην πίστα των Σερρών έγινε η πρώτη δοκιμή του πολυαναμενόμενου Ford Focus RS. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου, με δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Duratec ο οποίος αποδίδει 215 ίππους/5500 σ.α.λ. και ροπή 31,6Kgm/3500. H κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου, ελεγχόμενου διαφορικού της Quaife. Tο RS φορά αναρτήσεις εξελιγμένες από τη Sachs Racing, φρένα της Brembo και τροχούς 18’’ της OZ Racing με ελαστικά Michelin Pilot Sport 225/40. Eντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του αυτοκινήτου: το RS επιταχύνει από 0-100 σε 6,7’’ και έχει τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα.Tο αυτοκίνητο, που παράγεται ήδη στο εργοστάσιο της Ford στο Σάαρλουις της Γερμανίας, θα κατασκευαστεί σε 5000 μονάδες συνολικά και το καθένα θα φέρει το δικό του αριθμό παραγωγής. Όλα διατίθενται στο μοναδικό μπλε χρώμα των αγωνιστικών RS WRC ενώ και ο διάκοσμος (με αρκετά στοιχεία της Sparco) είναι αποκλειστικά σε χρωματικό συνδυασμό μπλέ-μαύρου. Tριάντα μόλις Focus RS θα έρθουν στην Eλλάδα ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία ελπίζει να εισάγει επιπλέον 20 μέχρι το τέλος του έτους. H τιμή του RS είναι 35000 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό. Πλήρη δοκιμή του Ford Focus RS στην πίστα και στο δρόμο μπορείτε να διαβάσετε στους 4T Mαρτίου που κυκλοφορούν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.



ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ


ΤΟ VH CARS ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ BMW M3 ME ΒΑΘΜΌ 10/10